Nyheter

Sociala Media

Passtyper

—"What is the best thing about Zumba® Fitness?" —"It creates a new world around itself… A bright world full of energy, happiness, friendship, peace, love, music, and dance … What is not to love about it?" —Ana Georgescu, Zumba® Education Specialist

 

Beto

Zumba® Fitness

 • Zumba® Fitness-träning är det ultimata dansfitnesspartyt! Den består av enkla danssteg till glada rytmer från Latinamerika i en härlig mix för fettförbränning och muskelträning. Zumba® Fitness utgår från de fyra grundrytmerna salsa, merengue, reggaeton och cumbia. Varje rytm har sina bestämda grundsteg som sedan kombineras till en kul koreografi. Musiken, stegen och koreografin bildar en helhet där långsamma och snabba rytmer varvas för låtbaserad intervallträning, med både hög och låg puls om vart annat. Som deltagare kan du hela tiden njuta av och känna musiken, uppleva partyatmosfären, svettas, röra din kropp på nya sätt och få träningen på köpet!

Zumba Gold

Zumba Gold®

 • Zumba Gold® är ett pass med enklare steg och lägre tempo. Det är den riktiga, lugnare varianten av den vanliga Zumba® Fitness-träningen. Zumba Gold®-passet är utan hopp och snabba stegkombinationer, för dig som är lite nybörjare, lite äldre, lite gravid eller på annat vis är i behov av enklare men fortfarande rolig dansinspirerad träning. Samma principer som i Zumba® Fitness-klasserna används för enkel, dansbaserad träning till glada och upplyftande latinamerikanska rytmer, som till exempel cha-cha-cha, cumbia, bachata, tango och flamenco samt musik hämtad från deltagarnas bakgrund. Zumba Gold®-klassen har extra fokus på balans, hållning och rörlighet och kan även modifieras för funktionsnedsatta och rullstolsbundna eller andra specialgrupper med behov av träning anpassad efter deltagarnas hälsa och förmåga för att lyckas och uppnå resultat.

Aqua Zumba

Aqua Zumba®

 • Aqua Zumba® är ett stärkande, skonsamt poolparty. De landbaserade Zumbadansstegen har översatts och anpassats till vattnets motstånd för att få en enkel, skonsam, kul och effektiv träningsform för hela kroppen. I Aqua Zumba® tränar du effektivt hela kroppen i ditt eget tempo, där speciellt muskelkorsetten (core) får arbeta, alltmedan den njutbara latinamerikanska musiken ekar över vattenytan.

 

Zumba Kids

Zumba® Kids och Zumba® Kids Jr.

 • Zumba® Kids och Zumba® Kids Jr. är namnet på den riktiga Zumba®varianten speciellt anpassad för barn. Zumba® Kids-klasserna är i regel uppdelade i åldrarna 4-6 (ZumbaJ Kids Jr.) och åldrarna 7-11 (Zumba® Kids). I passet används rytmer från salsa, merengue, hip-hop, reggaeton med flera stilar och barnen lär sig samtidigt något om kulturerna som musiken kommer ifrån. Ett Zumba® Kids-pass är fyllt med mycket dans, spex och lek i 45-60 minuter, med målet att öka självförtroende, självkänsla och koordination samt finna nya kompisar. I passet med de mindre barnen kan föräldrarna vara med på danserna medan de större barnens pass oftast är föräldrafritt.

Zumba Toning

Zumba® Toning

 • Zumba® Toning är fokuserat kroppsformande till heta latinorytmer. På passet används danshantlar (eng. toning sticks) speciellt utformade för Zumba®dans, som fungerar både som maracas och som träningsredskap för att forma framförallt överkroppens muskler. Musiktempot är något långsammare än i vanlig Zumba® Fitness, allt för att optimera effekten av styrketräningen.

Zumba Gold-Toning

Zumba Gold®-Toning

 • Zumba Gold®-Toning är Zumba Gold®-träning utökad med danshantlar (eng. toning sticks) som används dels som maracas och dels för att forma framförallt överkroppens muskler, samtidigt som man har roligt till inspirerande musik. Det är dansbaserad träning för aktiva äldre och nybörjare. Som musikinstrument gör danshantlarna dessutom inlärningen av de olika rytmerna ännu lättare.

Zumba Sentao

Zumba Sentao®

 • Zumba Sentao® använder en stol för att forma hela kroppen och träna konditionen. Stolen blir som en danspartner när du tränar styrka, uthållighet, kondition och rörlighet under klassen i ett långsammare tempo än ett ordinarie Zumba® Fitness-pass. Det är utformat så att alla kan vara med!

Zumba Step

Zumba® Step

• Zumba® Step är Zumba®dans med stepbräda. Du tränar nedre halvan av kroppen (lår och rumpa) och förbättrar konditionen samtidigt som du har kul i ett pass som kombinerar Zumba®koreografi med step-aerobics i proportionerna 40 % dans, 30 % step-aerobicssteg och 30 % fitnessteg. Om du är helt ny på dans med stepbräda så kan du delta utan stepbräda eftersom dansstegen även fungerar utan denna.

Zumba Circuit

Zumba® Circuit

 • Zumba® Circuit är cirkelträning där man varvar Zumba® Fitness-dans med fria vikter, gummiband och andra redskap för styrketräning, inklusive maskiner. Det är tidseffektivt och roligt, med lika mycket dans som styrketräning för att träna kondition, uthållighet, styrka och koordination.